Kurtuluş coşkusu İstasyon’dan başladı
Kurtuluş coşkusu İstasyon’dan başladı

8 Kasım 2020

Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Durak Mahallesi’ndeki tren istasyonunda kentin 98 yıl önceki teslim alınmasının canlandırılmasıyla başlayan etkinlikler, Lüleburgazlı koşucuların şanlı Türk Bayrağı’nı kent merkezine taşımasıyla doruğa çıktı. Koşucular için yol boyunca ellerinde bayraklarla vatandaşlar bayrama eşlik ederken, İstanbul Caddesi’nde 81 ili temsilen hazır bulunan 81 Türk Bayraklı genç duygulandırdı.

Lüleburgaz Belediyesi 8 Kasım Kurtuluş Günü’nü 98 yıl önceki kurtuluş coşkusuyla kutladı. Uzun süredir kent paydaşlarıyla hummalı bir şekilde çalışan belediyemiz, 8 Kasım’da vatandaşlarımıza büyük bir coşku yaşattı. Sabah saatlerinde çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler sırasıyla bayrak koşusu, paramotor gösterisi, canlı heykel performansı, “Dünden Bugüne Kurtuluş” fotoğraf sergisi ve Kurtuluş Gazetesi dağıtımıyla devam etti.

‘O’ an yeniden yaşatıldı

Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Durak Mahallesi’ndeki tren garında başladı. Burada sanatçılar Trakya’yı 98 yıl önce teslim alan Şakir Bey (Kesebir) ve beraberindeki heyeti canlandırdı. İstasyonda yapılan canlandırmayı izleyen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşarken, 98 yıl öncesini yaşadı. Elinde şanlı Türk Bayrağıyla Lüleburgaz Garı’ndan çıkan Şakir Bey, burada bayrağı Lüleburgazlı koşuculara teslim etti.

Şanlı bayrağımızla Kurtuluş Koşusu

Şakir Bey’den bayrağı teslim alan Lüleburgazlı koşucular da günün anlam ve önemi doğrultusunda bayrak koşusu gerçekleştirdi. Durak Mahallesi’nden itibaren koşmaya başlayan sporcular Yeni Tören Alanı’nda bayrağı göndere çekmek üzere koşarken, koşuculara yol boyunca bisikletli ve motosikletlilerin yanı sıra Türk Hava Kurumu’nun paramotorlu personeli de eşlik etti.

81 ilin bayrağı karşıladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerle büyük bir coşkuyla kutlanan 8 Kasım Kurtuluş Günü’nde, koşucuları İstanbul Caddesi’nde büyük bir sürpriz karşıladı. İstanbul Caddesi’nde sağlı sollu 81 vatan evladı, ellerinde 81 ili temsilen tuttukları dev Türk Bayraklarıyla koşucuları selamladı.

Bayrağı Kaymakam Yüce teslim aldı

Duygu dolu anların yaşandığı bayrak tesliminde, şanlı bayrağımızı Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce teslim aldı. Bayrağı 3 kez öpüp alnına götüren Yüce, daha sonra Türk Bayrağı’nı göndere çekmek üzere Lüleburgazlı izcilere teslim etti.

Türk Bayrağı Lüleburgaz semalarında

Etkinliklerde Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından biri olan Türk Hava Kurumu da yer aldı. Koşucular, şanlı Türk Bayrağı’nı göndere çekmek üzere koşularını gerçekleştirdiği sırada THK’ye bağlı paramotorlar Lüleburgaz semalarında uçuş gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat boyunca havada kalan paramotorlar, Lüleburgaz halkını selamladı.

Tarih ‘canlandı’

Kutlama coşkusunun doruğa çıktığı anlar ise canlı heykel performans sanatçılarının gösterisiyle oldu. 29 Ekim kutlamalarında Lüleburgazlı vatandaşlar tarafından oldukça sevilen canlı heykel sanatçıları, saat 13.00’ten 17.00’ye kadar Kongre Meydanı’nda Lüleburgaz’ın mahalli karakterleriyle unutulmaz canlı heykel performansı sergiledi.

Ali Arslan’dan muhteşem sergi

Tüm bunların yanı sıra yine saat 13.00’te Lüleburgaz’ın önemli tarihçilerinden Ali Arslan’ın “Dünden Bugüne Kurtuluş” isimli fotoğraf sergisi başladı. Bazıları ilk kez gün yüzüne çıkan onlarca kurtuluş günü fotoğrafı, Özgürlük Meydanı’nda sergilendi. Sergiye Lüleburgazlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

1922 adet Kurtuluş Gazetesi

8 Kasım Kurtuluş Günü’nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Kurtuluş Gazetesi” dağıtıldı. Liseli gençlerden oluşan ekip, ilk olarak protokol üyelerine Yeni Tören Alanı’nda gazetelerle birlikte muhteşem bir tiyatro gösterisi sundu. Gösterinin ardından gençler “Yazıyor, yazıyor, Lüleburgaz’ın kurtuluşu yazıyor” şeklinde bağırarak Lüleburgaz’ın caddelerinde 1922 adet Kurtuluş Gazetesi dağıttı.

Başkan Gerenli gençleri selamladı

Öte yandan Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen canlı heykel performansını izlemeye gelen Başkan Gerenli, burada hazır bulunan 81 Türk Bayraklı genci tek tek gezerek selamladı.

TÜM FOTOĞRAFLARA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

DİĞER HABERLER
Gençlik Parkı miniklerle “çiçek” gibi oldu

Gençlik Parkı miniklerle “çiçek” gibi oldu

Lüleburgaz Belediyesi ile Hayal Kreş ve Gündüz Bakımevi iş birliğiyle, bakımevindeki minikler Gençlik Parkı’nda Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş ve belediye görevlileriyle birlikte çiçek ekimi....

DEVAMINI OKU
“Temiz sokakların anısına ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk”

“Temiz sokakların anısına ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk”

Lüleburgaz Belediyesinin yerel çevre koruma görevlileriyle birlikte başlattığı “Temiz Sokaklar Mutlu Yarınlar” temizlik kampanyasında bu haftaki mahalle olan Sevgi Mahallesi’nde günün anısına ıhlamur....

DEVAMINI OKU
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası konserle başladı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası konserle başladı

Lüleburgaz Belediyesi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler, 14 Ekim’de Can Tutuğ Trio- LüleburCaz konseri ile başladı. - Lüleburgaz Belediyesi’nin 14-22 Ekim Avrupa....

DEVAMINI OKU
Lüleburgaz Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı Meclisten geçti!

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı Meclisten geçti!

Lüleburgaz Belediyesinin kentin sürdürülebilir gelişimine ve geleceğine odaklanan 2025-2029 Stratejik Planı Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. “Sürdürülebilir Kent, Geleceğin Kenti Lüleburgaz....

DEVAMINI OKU
Lüleburgaz’da çevreyi kirletene af yok!

Lüleburgaz’da çevreyi kirletene af yok!

Lüleburgaz Belediyesi çevreyi kirletenlere karşı tavizsiz  bir şekilde  mücadelesini sürdürüyor. Belediye sadece son bir haftada çevreyi kirleten kişi ve işletmelere yaklaşık 20 bin TL’lik idari para....

DEVAMINI OKU
Lüleburgaz’da üstyapı çalışmaları sürüyor

Lüleburgaz’da üstyapı çalışmaları sürüyor

Lüleburgaz Belediyesi kent genelinde tespit ettiği noktalarda yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu doğrultuda geçtiğimiz hafta...

DEVAMINI OKU